Błonnik bambusowy 500g.
Błonnik bambusowy inaczej nazywany mąką bambusową to zmielone młode pędy jadalnego gatunku bambusa. To świetne rozwiązanie dla osób na diecie ketogenicznej, ze względu wysoką zawartość błonnika pokarmowego i minimalną zawartość węglowodanów. W kuchni doskonale sprawdza się jako zagęstnik zup i sosów. Świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, pieczywa, makaronów czy racuchów
Dostępność: Niski stan magazynowy
Wysyłka w: 24 godziny
Komosa ryżowa biała
Quinoa komosa ryżowa wykazuje wyjątkowe właściwości zdrowotne. Jej małe nasiona kryją w sobie prawdziwe bogactwo składników odżywczych niezwykle cennych dla organizmu. Białko w nasionach quinoa to tak zwane białko kompletne- daje organizmowi wszystko to, czego on sam nie jest w stanie dla siebie wyprodukować. Jest idealna dla osób będących na diecie wegetariańskiej, bezglutenowej oraz dzieci i kobiet w ciąży czy seniorów.
Dostępność: Niski stan magazynowy
Wysyłka w: 24 godziny
Komosa ryżowa czarna
Quinoa komosa ryżowa wykazuje wyjątkowe właściwości zdrowotne. Jej małe nasiona kryją w sobie prawdziwe bogactwo składników odżywczych niezwykle cennych dla organizmu. Białko w nasionach quinoa to tak zwane białko kompletne- daje organizmowi wszystko to, czego on sam nie jest w stanie dla siebie wyprodukować. Jest idealna dla osób będących na diecie wegetariańskiej, bezglutenowej oraz dzieci i kobiet w ciąży czy seniorów.
Dostępność: Niski stan magazynowy
Wysyłka w: 24 godziny
Komosa ryżowa czerwona
Czerwona quinoa (komosa ryżowa) ma wyjątkowe właściwości zdrowotne dzięki bogactwu składników odżywczych. Jej białko jest kompletne, dostarczając wszystkie niezbędne aminokwasy. Jest idealna dla wegetarian, osób na diecie bezglutenowej, dzieci, kobiet w ciąży i seniorów.
Dostępność: Niski stan magazynowy
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka jaglana
Mąkę jaglaną otrzymuje się przez zmielenie kaszy jaglanej. Jest mąką odżywczą, lekkostrawną i bezglutenową. Charakteryzuje się orzechowym aromatem oraz słodko-gorzkim posmakiem. Mąka jaglana zawiera krzemionkę, mającą zbawienny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Krzem pełni też ważną rolę w mineralizacji kości (zapobiega ich odwapnianiu). Witamina E oraz lecytyna wspomagają pamięć, system nerwowy a także przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu. Charakteryzuje się bogactwem witamin z grupy B (B1, B2, B6), oraz żelaza i miedzi. Ceniona za swoje właściwości antywirusowe, rozgrzewające, wskazana jest w przeziębieniu, osłabieniu organizmu, zwłaszcza zimą.
Dostępność: Niski stan magazynowy
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka kokosowa
Mąka kokosowa jest naturalnym produktem, powstającym podczas produkcji mleka kokosowego. Kolorem i wyglądem przypomina tradycyjną mąkę pszenną, o wyraźnym zapachu kokosa. Kokos jest najbardziej ceniony za bogactwo naturalnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mąka kokosowa nie zawiera glutenu, jest bogata w błonnik, który pomaga w walce z zaparciami i stanowi wartościowe źródło białka. Równocześnie dostarcza śladowych ilości łatwo przyswajalnych węglowodanów i posiada niski indeks glikemiczny.
Dostępność: Niski stan magazynowy
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka kukurydziana
Mąka kukurydziana to uniwersalny produkt spożywczy z mielonego ziarna kukurydzy. Używa się jej do wypieku chleba i ciast, a także jako panierki do mięsa i warzyw. W kuchni meksykańskiej i południowoamerykańskiej jest to popularny składnik do przygotowywania tortilli, nachos i innych przekąsek.
Dostępność: Niski stan magazynowy
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka lniana
Mąka lniana to mąka z siemienia lnianego nie zawierająca glutenu o znikomej zawartości węglowodanów. W związku z tym jest idealnym produktem do gotowania, smażenia i wypieków w wersji wysokotłuszczowej i niskowęglowodanowej.
Dostępność: Niski stan magazynowy
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka migdałowa
Mąka migdałowa posiada cenne właściwości m.in. zmniejsza stężenie cholesterolu we krwi, oraz ma działania antyoksydacyjne - chroni organizm przed działaniem wolnych rodników. Dzięki temu opóźnia procesy starzenia. Redukuje również nadciśnienie tętnicze i chroni przed rozwojem choroby Alzheimera. Jest niezwykle bogata w magnez, żelazo i wapń.
Dostępność: Niski stan magazynowy
Wysyłka w: 24 godziny
Mąka orkiszowa pełnoziarnista typ 1850
Powstaje w wyniku pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkiszowej. Posiada dużo białka, błonnika i wielu witamin, a także dużo cynku i miedzi. Osoby dbające o sylwetkę powinny sięgać po produkty bogate w błonnik pokarmowy. Taka jest właśnie mąka orkiszowa razowa, gdyż potrawy z niej przygotowanie zapewniają długotrwałe uczucie sytości oraz pobudzają do działania pracę jelit. Ponadto błonnik obniża stężenie cukru we krwi po posiłku a także dzięki zawartości beta- glukanów naturalnie wspiera odporność.
Dostępność: Niski stan magazynowy
Wysyłka w: 24 godziny