La Comtesse Syrop klonowy, 250 ML BIO
Opis
Syrop klonowy BIO
Opakowanie 250ml/330g
Wyprodukowano w Kanadzie.
Składniki: 100% syrop klonowy ekologiczny.
Klasa: Grade A (No. 1 jasny).
Wartości odżywcze w 100ml produktu
wartość energetyczna 1526kj/359kcal,
tłuszcze 0,0g (w tym nasycone 0,0g),
węglowodany 89,0g (w tym cukry 84g),
białko 0,0g, sól <0,01g, błonnik 0g.
BIO CA-ORG-006 rolnictwo spoza UE
Ten naturalny środek słodzący jest pełen minerałów, witamin, całkowicie wolny od substancji dodatkowych i konserwujących.
Używany do polewania naleśników, wafli, lodów i owoców, także jako dodatek do herbaty, kawy, mleka, do pieczenia wieprzowiny, drobiu oraz ryb.
Syrop klonowy to produkt całkowicie naturalny. Pozyskuje się go w procesie odparowywania wody z soku zbieranego z drzew klonów rosnących w północno-wschodniej części Stanów Zjednoczonych oraz w Kanadzie. Syrop klonowy jest płynny i gęsty, ma złocistą barwę, przypomina dobrze znany nam miód. Jest on bogatym źródłem witamin i składników mineralnych: A, B1, B2, B5, B6, biotynę, kwas foliowy, sód, potas, wapń, magnez, fosfor, cynk, żelazo, miedź. Syrop klonowy wykazuje działanie przeciwutleniające i przeciwzapalne. Co ciekawe - syrop klonowy może stanowić ciekawy element diety odchudzającej lub oczyszczającej organizm. Kanadyjski przysmak, oprócz wspaniałych właściwości zdrowotnych, posiada także ujmujący smak. Ma szerokie zastosowanie w kuchni: - zamiennik cukru, słodzik - do pieczenia – ciasta, ciastka, babeczki - słodka polewa – naleśniki, gofry, desery, lody, budynie - substancja słodząca – do kawy, drinków, koktajli - składnik marynaty do mięsa - rewelacyjny dodatek do pieczenia wieprzowiny, drobiu oraz ryb.
Zastosowanie syropu klonowego znajdziemy również w kosmetyce. Dzięki swoim składnikom, odżywia i regeneruje skórę. Świetnie sprawdza się jako dodatek do maseczek i odżywek do włosów.