MAKARON SHIRATAKI KONJAC SPAGHETTI 200 g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Diet Food Konjac Shirataki Zero to makaron z rośliny konjac. Produkt w 100% pochodzenia roślinnego.
Kształt: Spaghetti
Co to jest makaron konjac?
Głównym składnikiem makaronu jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron nie zawiera tłuszczu, cukru, skrobi i białka oraz pszenicy i glutenu. Makaron polecany jest przy diecie bezwęglowodanowej - ketogenicznej.
Jak gotować makaron konjac?
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.
Z czym zjeść makaron konjac?
Makaron doskonale komponuje się z sosami i mięsem. Można podawać w słodkich potrawach i deserach.
Składniki
konjac glucomannan, woda, wodorotlenek wapnia
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 27 kJ / 6,4 kcal
Tłuszcz: 0,0 g
- w tym kwasy nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 0,5 g
- w tym cukry: 0,0 g
Błonnik: 4,5 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,0 g
Informacje dodatkowe
Produkt certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard). Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.