MAKARON SHIRATAKI KONJAC SPAGHETTI 200 g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,60 zł
zawiera 5.00% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna:

8.60
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Diet Food Konjac Shirataki Zero to makaron z rośliny konjac. Produkt w 100% pochodzenia roślinnego.

Kształt: Spaghetti

Co to jest makaron konjac?

Głównym składnikiem makaronu jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.

Makaron nie zawiera tłuszczu, cukru, skrobi i białka oraz pszenicy i glutenu. Makaron polecany jest przy diecie bezwęglowodanowej - ketogenicznej.

Jak gotować makaron konjac?

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

Z czym zjeść makaron konjac?

Makaron doskonale komponuje się z sosami i mięsem. Można podawać w słodkich potrawach i deserach.

Składniki

konjac glucomannan, woda, wodorotlenek wapnia

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna 27 kJ / 6,4 kcal

Tłuszcz: 0,0 g

- w tym kwasy nasycone: 0,0 g

Węglowodany: 0,5 g

- w tym cukry: 0,0 g

Błonnik: 4,5 g

Białko: 0,0 g

Sól: 0,0 g

Informacje dodatkowe

Produkt certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard). Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni. 

Masa netto: 200 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl